15 airlifts doen Kondaa records breken!




Morgen openen de pretparken terug en Walibi pakt uit met de spectaculaire 
Kondaa: de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. 

De legende gaat als volgt; meer dan 5000 jaar geleden verscheen plots een verschrikkelijk wezen. Kondaa. Een reusachtig monster dat recht uit de diepste krochten van de aarde kroop en overal terreur zaaide. Maar op een dag kon een inheems volk het monster temmen en roofde het zijn eieren. We dachten dat het monster voorgoed verdwenen was...maar vandaag is het terug! 

Met Kondaa trekt Walibi opnieuw de kaart van de sensationele attracties en deze ligt volledig in dezelfde innovatieve en originele lijn als de voorgaande investeringen van het park. Deze nieuwkomer in 'Exotic World' heeft een uniek parcours. Het eerste gedeelte van de baan gaat tot wel 50m hoog en bij het tweede deel van het parcours wordt de snelheid opgedreven met achtbaanelementen die zeer laag bij de grond komen. Bovendien werden klassieke - en door het publiek zeer geliefde - elementen gecombineerd met nieuwe originele elementen. Hierbij werd sterk ingespeeld op de evolutie van de technologie en computerberekeningen. Zo kwam men uiteindelijk tot unieke parcourselementen : een gedraaide eerste afdaling, uitwaarts hellende bochten, zijwaartse airtimes... én zelfs ’s werelds eerste Non-Inverted Cobra Roll : de trein zal, aan meer dan 180°, twee keer op zichzelf rollen waarbij de bezoekers nog twee airtimemomenten zullen beleven. In totaal haalt deze Kondaa een snelheid tot 113km/h en met zijn 15 airtimes haalde hij dan ook een wereldrecord binnen. Een sensatie om U tegen te zeggen! 

Tegenwoordig is een bezoek aan een pretpark meer dan enkel attracties; het publiek wil ondergedompeld worden in een verhaal en dit heeft Walibi goed begrepen. Reeds enkele jaren werkt Walibi Belgium hard aan deze parkbelevenis door de aanleg van verschillende gethematiseerde zones (Worlds of Walibi). Exotic World vormt hierbij een zeer belangrijk gebied. In 2018 opende het eerste deel van de exotische zone met achtbaan Tiki Waka. Het werd een zeer kleurrijk gebied dat voornamelijk een familiaal publiek aantrekt. Voor de uitbreiding van Exotic World in 2021 werd er gekozen voor een donkerdere, ernstigere en meer rusteloze uitstraling. 


Doordat de Dijle het gebied doorkruist, ligt het tweede deel van Exotic World wat afgelegen van de rest van het park. Om de “vergeten wereld” te bereiken, dienen bezoekers twee indrukwekkende bruggen over te steken. Eens aan de overkant worden ze meegesleurd in een avontuurlijke ervaring, waarbij ze een eeuwenoude legende over een mythologisch wezen dienen te ontrafelen. Het thema van de zone moet onmiddellijk duidelijk zijn zodra bezoekers het gebied betreden.   

Daarom werd gekozen voor grote, visueel krachtige en decoratieve elementen. en daarnaast werd er ook gewerkt met uitzonderlijke planten- en bloemsoorten, die in ons geografisch gebied zelden voorkomen. Een mooi voorbeeld is de Worstenboom... Kan jij deze buitengewone soort spotten? Tot slot zorgen muziek en geluidsontwerp voor de finishing touch in de creatie van een meeslepende ervaring. 

Naast dé blikvanger in Exotic World is er ook Kondaala, de kinderattractie en een nieuw restaurant, Nsoso. Het restaurant bevindt zich tussen de twee delen van Exotic World. Aan weerszijden van het gebouw zullen bezoekers vanaf het terras kunnen genieten van een panoramisch zicht over het hele gebied, met Kondaa aan de ene kant en Tiki Waka aan de andere. Het vierde restaurant van het park zal binnen en buiten ongeveer 400 bezoekers kunnen verwelkomen voor een smakelijke lunch. Er werd een nieuw menu uitgewerkt met diverse kipgerechten. Leuk om te weten: in het restaurant bevindt zich een gigantische houten tafel met een diameter van 3,50m!

Naast de fantastische attractie kan je in de shop ook heel wat coole souvernirs scoren. Deze Kondaa laat je niet meer los!  

Vergeet vooraf niet je plaatsje te reserveren; meer info vind je op Walibi