“Kiss me Kate” is grootste Festivariaproductie ooit!

Op 18 augustus gaat aan het Donkmeer in Berlare de première van “Kiss me Kate”. Een absolute Vlaamse topcast o.l.v. een professioneel creatief team en meer dan 100 figuranten geven het beste van zichzelf in deze hilarische Broadway klassieker. Wispelturig weer mag niemand weerhouden want het publiek zit veilig droog.


Hilarisch liefdesverhaal

“Kiss me Kate” is een hilarische Broadway klassieker die meer dan 2000 voorstellingen in New York en Londen op zijn palmares heeft. De hoge verwachtingen voor dit podiumspektakel aan het romantische Donkmeer kunnen dan ook enkel ingelost worden dankzij de ijzeren hand en scherpe precisie waarmee de repetities afgewerkt werden. “Kiss me Kate” is een dolkomisch liefdesverhaal die het midden houdt tussen Shakespeare in Love en Sex and the City. Het publiek wordt meegevoerd naar het musicaltheater in Baltimore waar Fred en Lilli de hoofdrol spelen in De getemde feeks. Het koppel dat ooit gelukkig getrouwd was en nu minder gelukkig gescheiden leeft, valt al snel uit hun rol en op de scène slingeren ze subtiel tal van verwijten naar elkaars hoofd. Zien we desondanks toch een happy end?

Topproductie

Regisseur Tijl Dauwe getuigt enthousiast over deze musical: "Kiss me, Kate is volgens de habitués de grootste Festivariaproductie ooit. We hebben een gigantisch decor: een straatbeeld in Baltimore, met centraal het Ford’s Theatre. Heel de beschikbare oppervlakte op het water staat volgebouwd. En daarnaast is het ook nog eens technisch een huzarenstukje geweest om dit decor te verwezenlijken. Alles kan open en dicht. En hele sets komen uit de gevels gereden. Maar niet alleen qua decor is dit de grootste show ooit. Doordat onze voorstelling zich in 3 tijdsperiodes afspeelt hebben we ook een veelvoud aan kostuums nodig. Van de kleurrijke kledingstijl van vlak na de oorlog, tot de donkere stijl van de jaren dertig, over het Renaissancistisch Italië rond 1600. Daarnaast hebben we ook paarden, oldtimers, een container vol rekwisieten, vuurwerk, … Dit wordt een prachtige voorstelling, ik ben er zeker van...". Met een topcast als Goele De Raedt, Jan Schepens, Line Ellegiers, Michiel De
Meyer, Bert Verbeke en James Cooke is het succes alvast verzekerd. Geert Baetens heeft de muzikale leiding en het decor is van de hand van Marnik Baert

Wispelturig weer

Het wispelturig weer zorgde er voor dat de acteurs vaak in weer en wind moesten repeteren maar toch verliepen de repetities vlot. De eerste repetitiedag was iedereen al vanaf het eerste kwartier door en door nat van de regen. Maar de dag erop moesten ze zonnecrème factor 50 boven halen. Dat maakt het zo bijzonder aan het Donkmeer in Berlare. Goed om weten is dat het publiek geen last zal hebben, mocht het tijdens een voorstelling regenen want de zittribune is volledig overdekt.

Tentoonstelling “30 jaar Festivaria”

Tot en met zondag 3 september loopt in het toeristisch infokantoor aan het Alfred Nelenpad, net naast de Festivalhal, de overzichtstentoonstelling “30 jaar Festivaria. 30 jaar theater op het water”. Het publiek wordt meegenomen in een tijdscapsule die terugkeert naar 1987, het jaar waarin het allemaal begon… De tentoonstelling is dagelijks gratis te bezichtigen van 10 tot 12.30 en van 13.30 tot 18 uur.

INFO:

Voorstellingen van “Kiss me Kate” aan het Donkmeer in Berlare gaan door op 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27, 28 en 31 augustus en 1 en 2 september 2017 en dit telkens om 21 uur.