Leren lezen met De Kampioenen

 F.C. De Kampioenen AVI M3: Het feest van Boma

Nieuw op de boekenplank zijn deze 3 AVI-verhalen van De Kampioenen. Met deze boekjes wordt volop ingezet op leesplezier. Zo kunnen beginnende lezertjes hun favoriete helden uit de tv- en stripreeks leren kennen. Uiteraard mag de typische kampioenenhumor en -gezelligheid niet ontbreken. 

De teksten sluiten bovendien naadloos aan bij de AVI-normen van op school.

In 'Het feest van Boma' (AVI 1/M3) is de hamvraag ( pun intended) wie er het meest van de bomaworst zal eten. Degene die wint krijgt iets, maar zal de prijs wel zo leuk zijn? 

'Kampioenen in de zoo' (AVI 2/E1) neemt ons mee naar de zoo. Bieke koopt kaartjes, maar Fernand vindt dat te duur. Toch heeft hij een oplossing, maar wat is er aan de hand als ze plots een hulpkreet horen.

In 'Op de Kermis' (AVI 2/E3) gaat er bij elk kraam wel iets mis, lachen geblazen met dit Kampioenenverhaal.Wat ik zeer leuk vind aan deze boekjes is dat de namen van de personages vervangen zijn door het miniatuurtje van hun foto. Zo wordt er voor beginnende lezertjes ook een brug gelegd naar het lezen van dialogen en worden ze niet ontmoedigd als er moeilijke namen in staan. Dit is volgens mij ook een goed opstapje om later strips te leren lezen en zo weten de lezertjes ook dat er steeds een ander personage aan het woord is. 

Kinderboeken zijn toch gewoon zalig! 

Houd zeker onze Instagrampagina in het oog. Misschien win jij wel een reeksje van De kampioenen.

De boekjes bevatten 32 bladzijden en zijn te krijgen voor €9.99.