Deze maand staat in het teken van bakken. Ik werd uitgedaagd om elke dag, dus 30 verschillende, een dessertje te maken.
'k Heb zo mijn klassiekers, maar 30, da's echt wel een serieus aantal.... er volgden dus wel wat varianten en ook wel wat nieuwe testreceptjes. Dit is zo een nieuwe ontdekking.
'k Heb zo mijn klassiekers, maar 30, da's echt wel een serieus aantal.... er volgden dus wel wat varianten en ook wel wat nieuwe testreceptjes. Dit is zo een nieuwe ontdekking.
Ik presenteer jullie mijn Brownie Walnut cookies!
🥄benodigdheden (een 9-tal grote cookies):
* 60 gr roomboter
* 225 gr pure chocolade
* 95 gr gezeefde speltbloem
* 1 theelepel bakpoeder
* 2 theelepels cacaopoeder (ongezoet)
* 1 theelepel vanille-extract
* 2 eieren
* 90 gr 'kientjessuiker'
* 100 gr kristalsuiker
* 1 snuifje zout
* grof zeezout
* 1 tas chocolate chips
* 1 handje walnoten
🥣bereiding
🕂Verwarm de oven voor op 175°.
🕂Zeef de bloem en meng ze met het bakpoeder, een snuifje zout en het cacaopoeder.
🕂Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Laat het daarna een beetje afkoelen.
🕂Klop de eieren samen met de mengeling suiker ( kristalsuiker en lichtbruine suiker) en het vanille-extract tot een luchtige crèmekleurige massa en let er op dat deze ongeveer verdubbeld is in volume.
🕂Voeg nu al roerend het afgekoelde chocolademengsel toe.
🕂Meng de gezeefde bloem beetje bij beetje door het mengsel.
🕂 Voeg de chocolade chips toe aan het deeg.
🕂 Hak de walnoten grof.
🕂 Leg een bakmatje op de bakplaat.
🕂Schep het beslag met behulp van twee lepels op kleine hoopjes op de bakmat. Laat voldoende ruimte tussen de cookies.
🕂 Leg een beetje walnoten op de cookies.
🕂 Bak ze gedurende 14 minuten in de oven. Houd ze in het oog, van zodra ze er gebarsten uitzien, zijn ze klaar.
🕂 Haal ze uit de oven en laat ze nog een 10--tal minuten afkoelen.
🕂 Indien je wenst kan je er nu nog wat grof zeezout over strooien.
🕂 Laat de cookies nog even afkoelen.