5 favoriete verhalen van Maurice in de 13de omnibus van De Kampioenen

Dit zijn de vijf favoriete kampioenenavonturen van Maurice. En fans zoals we zijn, vallen de verhalen hier ook wel in de smaak. 

Lezen kan en moet en dat doet de oudste het liefst op zijn gemakje in de zetel en soms vinden we hem zelfs terug in het grote bed. Ik kan het alleen maar toejuichen dat hij zo graag leest. Als het te stil is in huis, dan zit ie waarschijnlijk wel ergens met een boekje 😆

In deze omnibus vind je deze vijf grappige Kampioenen-verhalen:
De Kampioenen maken ambras: Het komt in het café tot een grote ruzie tussen voorzitter Boma en Pol na de zoveelste nederlaag. Boma dreigt er zelfs mee de ploeg op te doeken en met een wielerploeg te beginnen...

Oma Boma trainer: 
De Kampioenen zijn nu eenmaal niet de beste ploeg ter wereld. Maar nu zijn ze naar een absoluut dieptepunt gezakt. Boma dreigt ermee Pol te ontslaan, maar dan komt Boma's moema komt zich met de zaak moeien. Zij zal voortaan het lot van de ploeg in handen nemen. Pol wordt terug speler en niemand durft oma Boma tegen te spreken. De trainingen van oma Boma zijn keihard, de spelers hebben het hard te verduren. Maar als oma Boma op een dag niet komt opdagen blijkt dat ze... ontvoerd is. 

DDT doet weer mee: Dimitri De Tremmerie is uit de gevangenis ontsnapt. Na al die jaren opgesloten te zitten ... staat hij terug in de buitenwereld. Maar kan hij dat wel aan? Hij keert terug naar zijn gekende omgeving, maar zijn vroegere vrienden, de kampioenen, zijn verbaasd als ze plots weer oog in oog staan met hun vroegere buurman. Blijft hij op vrije voeten? 

20 jaar later: Stel je voor dat we 20 jaar verder zijn. Hoe zou het dan met de Kampioenen gaan? Wordt er nog steeds gevoetbald? Wat is er in al die jaren met Markske en Bieke gebeurd? Hebben ze het café van Pascale en Maurice overgenomen? En loopt Boma nog steeds achter de vrouwen aan? Deze en vele andere vragen worden misschien wel beantwoord in dit album een antwoord. 

De Kampioenen in Pampanero: De Kampioenen spelen een vriendenmatch in een ver land: Pampanero. Het kleine Pampanero is een woelige republiek in Zuid-Amerika, waar de bevolking helemaal voetbalgek is. Het grootste deel van het land bestaat echter uit tropisch regenwoud, waar opstandige indianen de baas zijn. Benieuwd welke avonturen ze daar zullen beleven.

Productinformatie
Titel: Maurice presenteert 'de dertiende omnibus'
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Prijs: €12.5

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Foto’s De Smet A. /Disclaimer