Mijn gewicht in evenwicht

 Na je 50ste verandert er heel wat in de hormoonhuishouding en de verbranding, de kilootjes komen er gemakkelijker bij of gaan er moeilijker af. Met haar nieuwe boek ‘Mijn gewicht in evenwicht’ wil Ilse D’Hooge tonen hoe zij dit probleem aanpakt en zo deelt ze haar tips ook meteen met alle vrouwen én mannen die het maar willen. Zij eet heel graag en wil ook nu ze 50 is blijven genieten van lekker eten en drinken. Het laatste wat ze wilde doen was ingrediënten schrappen. Toch gaat ze in haar nieuwe boek op zoek naar gezonde alternatieven.


Het boek is eigenlijk de basis om het zelf aan te pakken, noem het dan ook vooral geen dieet, want dat houdt niemand vol. Maar met de 50 heerlijke gerechtjes helpt ze ons op weg voor zowel ontbijten als soepen en hoofdgerechten, maar ook voor tussendoortjes, want dat zijn wel vaak de valkuilen. 
Het boek bevat heel wat tips en daarenboven biedt ze ook twee eetplannen aan, het eerste eetplan is er een om op je gewicht te komen, dit is een beetje strenger. Het tweede eetplan is er een om ook je gewicht te behouden, volgens de 80-20 structuur. Hierbij volg je de gerechten, maar is er ook ruimte voor een extraatje, je mag uiteraard ook nog genieten. Ze kiest bewust niet voor slaatjes –maar legt de nadruk op recepten die gemakkelijk en haalbaar zijn en waarvan je niet verwacht dat ze je slank houden. De recepten worden aangevuld met prachtige foto's van Wout Hendrickx.

Deze hardcover is zo gemaakt dat hij op elke pagina open blijft liggen, verzekerde Ilse ons, en dat is zeer belangrijk voor een kookboek, niet waar? 
We kijken er dus naar uit om zelf aan de slag te gaan met de receptjes.info: 

'Mijn gewicht in evenwicht'

Ilse D'Hooge

uitgeverij Manteau

 prijs: €27