Croods 2 : nu op DVD

Nu het wat kouder wordt, zitten we al weer vaker binnen in huis en daar hoort af en toe wel een filmpje bij.


Kennen jullie De Croods nog? De oergrappige animatiefilm uit 2013. Wel, leuk nieuws, nu is het vervolg op deze Dreamworks animatiefilm uit op dvd: 'Croods 2 Een nieuw begin'. In de eerste film maakten we kennis met de  eerste holbewonersfamilie van de wereld, de Croods die na het instorten van hun grot op zoek moest naar een nieuw onderkomen in de wildernis. Deze zoektocht zorgde voor een fantastisch avontuur waarin een lach en een traan werden afgewisseld.
In deze nieuwe film gaan de Croods op zoek naar een nieuwe woonplek. Guy, het nette vriendje van stoere dochter Iep, gaat ook mee. Na een avontuurlijk tocht komen ze aan in een regenboogparadijs: een plek met planten en dieren in alle kleuren van de regenboog, gigantische vruchten, kabbelende beekjes en omringd door… muren!? Ze zijn op het terrein van de hippe familie Betermans beland. Dat gezin heeft totaal andere gewoontes dan De Croods. Ze gebruiken er bijvoorbeeld echte toiletten en eten van borden. Guy ziet zichzelf er wel wonen. En juist dat zet Iep aan het denken over hun relatie. Aan het einde wordt het verhaal wel echt spannend, maar mag ik dat wel verklappen?


Deze film is doorspekt met humor. En de jongens genoten kostelijk van de vechtskills van oma of van vader Grug die z’n knorrende buik als wekker gebruikt. De nieuwe diersoorten spreken ook tot de verbeelding en dan zijn er ook nog de bijzondere gesprekken en de romance tussen Iep en Guy. Best wel een aanrader dit kleurrijke filmspektakel. Het was genieten voor jong en oud! 


Bekijk hier de trailer.