Urbanus lanceert eigen Monopoly

Vandaag waren we te gast in Galmaarden, waar ook Tollembeek een deelgemeente van is ... en dan gaat er wel een belletje rinkelen. Dé thuishaven van niemand minder dan Urbain Servranckx, beter gekend als Urbanus.

Bruisende carrière

Urbanus werd enkele dagen geleden 70 jaar en bruist nog steeds van energie en de goesting, de goesting om toch maar weer een stapje verder te gaan.
Op Eén werd zijn hele carrière reeds gehuldigd, hij tourde door Vlaanderen en zal volgend jaar ook door Nederland trekken met een (aangepaste) theatershow. Dit jaar kwam er ook een animatiefilm uit en ook zijn stripverhalen blijven van de band rollen.
Deze ontmoeting was toch van een heel ander slag: Urbanus wandelde de binnenkoer op met niemand minder dan Mister Monopoly in zijn kielzog.

Nieuwe uitdaging
Een roemrijke carrière, maar ... Urbanus vond ook nog even de tijd om zelf een Monopoly uit te denken rond zichzelf. Centraal staan zijn eigen muzieknummers.
In tegenstelling tot de strips die door Willy Linthout worden getekend nam Urbanus zelf het potlood in handen en werkte hij het alomgekende Monolpoly rond zichzelf uit.
Het gekende Monopoly concept ( start, gevangenis, ...) blijft maar straten, stations en nutsvoorzieningen, kans- en algemene fondskaarten werden met een Urbanus-sausje overgoten. Zo kan je bijvoorbeeld naar de gevangenis gestuurd worden omdat je je stoep met mayonaise schoonmaakte of je kan er het 'Poesje-stoei-straatje' of het  'Tollembeek International Space Center' kopen. Plezier verzekerd dus!
Het spel wordt ook in dezelfde fabriek als de klassieke Monopoly gemaakt, waar ook de Star Wars of Fortnite edities gemaakt worden en ook de stadsedities zoals Brusse, Brugge, Gent, Mechelen eerder al ingeboxt werden.


Hoe bekomen?

Eind 2019 kan je het spelbord kopen voor zo'n €50.
Wil je deze speciale editie niet missen dan kan je het alvast bestellen. Pre-orders kan je plaatsen op www.comedyshows.be/urbanus