Keuken-Kerstexperiment : Carrot cake inspired by the Naked chef

Op een dag komt een konijntje bij de bakker en vraagt het aan de bakker: "Heeft u worteltaart?" waarop de bakker antwoordt: "Nee dat heb ik niet, sorry." De volgende dag gaat het konijntje terug naar de bakker en vraagt :"Heeft u vandaag worteltaart?" waarop de bakker opnieuw antwoordt: "Nee ik heb vandaag geen worteltaart." Maar toen dacht de bakker bij zichzelf ik zal speciaal voor het konijntje worteltaart maken. De volgende dag komt het konijntje terug en vraagt:" Heeft u worteltaart??" waarop de bakker met fierheid zegt "Ja, dat heb ik." zegt het konijntje: "Vies he?"

Maar wij vinden worteltaart super lekker, zeker deze, geïnspireerd op de worteltaart van Jamie Oliver.

🥄benodigdheden 

  • 250 gram boter
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 1 sinaasappel (zeste en sap)
  • 170 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram amandelpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • een puntje nootmuskaat
  • 250 gram geraspte worteltjes
  • grof zeezout
  • 100 gr walnoten 
🥣bereiding 

🕂 Verwarm de oven voor op 180°.
🕂 Hak de walnoten fijn. Opgelet, als je met verse walnoten werkt, doe je het velletje van de walnoten er best af. Dit lukt gemakkelijk door ze even in kokend water te leggen en zo kan je ze gemakkelijk pellen.
🕂 Pers de sinaasappel en rasp de schil voor zest.
🕂 Scheid het eiwit en het eigeel.
🕂 Klop de boter met de basterdsuiker in een kom tot een licht mengsel.
🕂 Voeg het eigeel in deeltjes toe en klop tot je een luchtig mengsel hebt.
🕂 Voeg het sap en de zeste van de sinaasappel toe.
🕂 Voeg het bakpoeder bij de bloem. Voeg daar ook het amandelpoeder en de geraspte wortelen bij. 
🕂 Voeg hier nu ook het zeezout en de kruiden toe en mix het goed door elkaar.
🕂 Klop het eiwit stijf en voeg hier een mespuntje zout aan toe.
🕂 Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag.
🕂 Schep het beslag in de cakevorm en zet hem voor 50 minuten in de oven.

Je kan er uiteraard ook nog een icing over doen. Laat je cake dan eerst wel goed afkoelen.


Smakelijk!