1 reis, vele bestemmingen : wat je moet weten voor je naar Europa-Park gaat ...

Op zo’n kleine 6 uur rijden van ons ligt onze volgende bestemming.
‘Niet meteen bij de deur’ hoor ik je denken, maar zeker de verplaatsing waard, dát kan ik nu al zeggen! Tips voor het reizen met kids lees je hier.

Misschien is dit een duidelijke tip: 1 Reis, vele bestemmingen

Helpt dit al om te raden waar we heen gaan?

Inderdaad, deze slogan van het park omschrijft perfect waar we de komende 3 dagen zullen vertoeven. Onze bestemming: Europa-Park!

Het attractiepark, dat eigenlijk de showroom is voor andere attractieparken, is gelegen in Rüst (Duitsland, tussen de Elzas en het Zwarte Woud). Je maakt er te voet een reis tussen 15 verschillende landen zoals Italië, waarmee alles in 1981 begon, Nederland, Griekenland, Ijsland, … met elk hun eigen cultuur. Door hun specifieke gerechten, muziek, architectuur waan je je onmiddellijk op vakantie. Daarnaast zijn er nog 3 andere themagebieden; Avonturenland, Grimm’s Sprookjesbos en het Koninkrijk van de Minimoys die je zo de echte wereld ver daarbuiten doen vergeten.

Unieke attracties

In Europa-Park vind je er zowel rustige (kinder)attracties als super snelle achtbanen, maar 1 ding hebben ze allen gemeen. Elke attractie heeft haar eigen verhaal waar je zelfs tijdens het aanschuiven al van geniet.
We waren alvast fan van het Sprookjebos dat ook heel erg interactief is. Hier lopen ook acteurs rond zoals een ganzenhoedster om het verhaal en de sfeer helemaal af te maken.

Het boottochtje in "Josefinas kaiserliche Zaiberreise" nam ons mee door een prachtig aangelegde paleistuin. De fantastisch mooie attractie ademt de sfeer van de weelderige tijden van het Oostenrijkse keizerrijk uit. Aan boord geniet je van een rustig tochtje langs waterspuwers en fonteinen en midden door een knap vormgegeven rozenboog.
In Arthur vlieg je in- en outdoor over en door de wereld van de Minimoys. Deze kleurrijke en sfeervolle attractie is geïnspireerd op de filmtrilogie van Luc Besson, Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys. Dit is echt genieten met de speciale effecten en liefdevolle details tijdens je vliegavontuur.Als er 1 attractie is die je zeker niet mag missen dan is het Voletarium! Deze populaire attractie is het aanschuiven zeker en vast waard. In de wachtrij vertellen ze het verhaal van de fictieve luchtvaartpioniers Egbert en Kasper Eulenstein. Daarna neem je plaats in de gondels voor de 'vlucht' boven verschillende Europese steden en streken. De combinatie van beeld, geluid, geur en beweging maakt het voor de bezoekers een sensationele ervaring.


Europa-Park zet steeds meer in op nieuwe technologieën; zo kan je in 6 attracties genieten van een totaalbeleving. Met een VR-bril op kan je dit ritjes op de achtbaan helemaal anders beleven. Je kan trouwens zelf kiezen uit de verschillende verhalen. In de Alpine coaster genoten de kids alvast van hun eigen verhaal.


Steeds in de prijzen:

Europa-Park werd door ‘Amusement Today’ al 4 jaar tot beste park ter wereld uitgeroepen. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Er valt voor elke leeftijd wel voldoende te beleven én te genieten.
Ondertussen zijn er al meer dan 100 attracties en shows. Als je de shows alleen al wilt bekijken heb je zeker 24 uur nodig om ze allemaal te zien.

En het verhaal van Europa-Park is nog lang niet af, ... er zit zeker ook wat nieuws aan te komen.

Overnachten

We adviseren zeker, ook gezien de afstand, om er een meerdaagse uitstap van te maken. Voor een overnachting kan je terecht in Camp Resort waar je in 1 van de thematische accommodaties ( tipi, huifkar, blokhut) kan overnachten. Wij verbleven in een huifkar! dat was zeker en vast de moeite! Check dit.
Je kan ook terecht in één van de zes 4-sterren hotels.

Voor je vertrek nog even dit:

  • Download de app van Europa-Park ( link invoegen: ). Door je tickets in te scannen kan je gratis een fastpass boeken voor bepaalde attracties. Wij deden dit voor de CanCan Coaster. Dit zorgt ervoor dat je soms niet zo lang hoeft aan te schuiven voor populaire attracties. Let wel op, je kan slechts voor 1 attractie tegelijkertijd boeken.
  • Test zeker en vast de attracties met Virtual Reality-sensatie! Zet na het instappen een VR-bril op en een geanimeerde, fantastische 3D-wereld opent zich voor je ogen! Je wordt meteen meegezogen in een verhaal afgestemd op de baan, G-krachten en de wind. Reis mee in dit virtuele avontuur dat je niet zo snel zal vergeten. 
  • Boek zeker ook een bezoek aan Rulantica. Dit heerlijke waterpark is op en top genieten en ook wel ontspannen!
  • Bezoek het park zeker voor meer dan 1 dag. Je kan er heel avontuurlijk blijven overnachten in Camp Resort. Hier kan je in een blokhut, een tipi of een huifkar slapen. Bovendien kan je rond de gezellige vijver ’s avonds rond het vuur bijkletsen of zelfs veilig barbecueën. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je eigen kampeerplek te huren zodat je er met de caravan of mobilhome kan staan. Hou je van iets meer luxe dan kan je ook kiezen voor 1 van de 6 4-sterrenhotels in en rond het park.

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Europa-Park.