Loge 10 presenteert: Fientje Beulemans

Vanaf 4 mei kan je in de Rode Zaal van het Fakkeltheather de nieuwe voorstelling 'Fientje Beulemans' van Loge 10 gaan bekijken.

Het stuk is één van de grootste Belgische theaterklassiekers dat in 1910 voor het eerste gespeeld werd onder de titel ‘Le Mariage de mademoiselle Beulemans’ .  Het werd toen een instant succes en zette Brussel ook meteen op de kaart in de internationale theaterwereld. De succesformule van dit stuk zijn enkele typische Belgische ‘ingrediënten’:  folklore, plantrekkerij en… bier.
Fientje & stagiair klerk Albert (foto ⒸLoge10)

Het verhaal gaat over de brave Brusselse bierbrouwer, mijnheer Beulemans. Zijn dochter Fientje wordt uitgehuwelijkt aan Isidoor, de zoon van de
 concurrerende brouwer Meulemeester. Maar wat heeft Isidoor te verbergen?   
Daarnaast maken we ook kennis met de knappe Parijzenaar, Albert Delpierre, die stage loopt bij brouwerij Beulemans. Hij heeft wel een 'harricot' euh boontje voor Fientje. 
Voor wie kies Fientje?

De fantastische cast voor deze voorstelling zijn niemand minder dan Nathalie Wijnants (Fientje), Ben Rottiers (monsieur Delpierre), Daan Hugaert (Mijnheer Meulemeester), Erik Goris (Mijnheer Mostinckx) , Lulu Aertgeerts (Mevrouw Beulemans), Elias Bosmans (
 Albert Delpierre,), Marijke Hofkens (Isabelle), Dirk Bosschaert (Mijnheer Beuleman) en Lennart Lemmens (Isidoor Meulemeester)Het is trouwens de laatste keer dat je acteur Ben Rottiers – die je onder andere kent als ‘Pol’ in F.C. De Kampioenen – zal zien spelen, want na deze productie gaat hij op pensioen. 


De voorstelling ‘Fientje Beulemans’ loopt van 4 mei tot en met 22 mei 2022 in het Antwerpse Fakkeltheater.
Boek hier alvast je tickets.