Binnenkort op het scherm: De grote speurtocht naar Kapitein OpaHet leven in de tunnel gaat goed voor Anderson & Nielson: ze vullen hun dagen met liedjes zingen, jam eten en elkaar plagen. Af en toe moeten ze wel oppassen want het treinspoor snijdt hun huisje middendoor.

Op een dag krijgen ze echter bezoek van een conducteur met de boodschap dat tunnels voor treinen zijn, niet voor mensen, dus ze moeten onmiddellijk vertrekken. Anderson & Nielson hebben een idee: de opa van Nielson, de legendarische Kapitein Opa kan hen vast redden! Anderson & Nielson beginnen aan een wild avontuur om Kapitein Opa te vinden en hun thuis in de tunnel te redden. Hun grote speurtocht brengt de vrienden naar de meest ongelooflijke plaatsen, zoals de Noordpool, het tropische zuiden en zelfs even krijgen we een kijkje in de hemel. Waar ze ook reizen, ze komen telkens in de problemen: of het nu gaat om hongerige ijsberen, agressieve engeltjes of andere uitdagingen. 
Maar al snel blijkt dat hulp dichterbij is dan ze beseffen. Het leeft in de tunnel, en heeft honderd koppen en meer dan veertien poten...
Deze kleurige animatiefilm zit boordevol ( soms wel flauwe) grappen en bruist van de creativiteit. Het verhaal raast soms als een trein en zo belanden we precies in een computerspelletje. Af en toe krijgen we ook wel een dieper laagje om eens over na te denken ...  Waarom? Omdat dat ook mag bij animatiefilms  Zo wordt het publiek ook wel eens rechtsreeks aangesproken .... omdat dat ook kan ;-)

Bekijk de trailer hier alvast!