Oost West Thuis best

Zondag ging in het Fakkeltheater de zomerkomedie ‘Oost West Thuis Best’ in première. Regisseur en schrijver Jeroen Maes slaagde er nu ook weer in om met de nodige dilemma’s en misverstanden en een topcast met een hoog komisch gehalte een succesvoorstelling te maken.

Nog nooit gaf een theatervoorstelling zo een zalig vakantiegevoel als de zomerkomedie 'Oost West Thuis Best' van productiehuis Het Achterland. Uiteraard hangt het succes van een theatervoorstelling steeds af van het script en daar is regisseur en schrijver Jeroen Maes een krak in. Dat bewees hij al met de vorige zomerproducties zoals Café Beveren, ’t Strand van Sint-Anneke en ‘de Sinksenfoor. En nu dus ook met Oost West Thuis Best. Dat hij voor elk personage ook nog de perfecte acteur en actrice vond, maakte het plaatje rond.
Van bij het begin van het stuk was het al lachen geblazen tijdens de discussiescène tussen het koppel Jean en Jenny, alias Carry Goossens en Danni Heylen, over hun vakantiebestemming. En in de loop van het stuk werd het alsmaar beter toen ook Bart Van Avermaet (Waldek uit Thuis) en Lynn Van den Broeck (Viv uit Thuis) ten tonele verschenen. Toen na de pauze ook nog Ann De Winne kwam opdagen, was het komisch plaatje helemaal rond.


Lynn Van den Broeck, Danni Heylen en Ann De Winne ©Katrien Adriaens


Jean en Jenny De Bie gaan elk voorjaar op vakantie. Tot voor kort gingen ze steeds naar dezelfde plek, het door Jean zo geliefde Spaanse Calpe. Vorig jaar moesten ze wegens een vervelend virus echter in eigen land blijven. Deze ‘staycation’ is Jenny zodanig goed bevallen dat ze dit jaar een wandelvakantie geboekt heeft bij ‘De Molse Meren’. Dit uiteraard zeer tegen de zin van Jean, maar Jenny’s wil is wet… Als op de dag van het vertrek de huisvriend Alex nog even binnenspringt, ziet Jean de kans schoon om het vertrek uit te stellen. Alex is echter niet van plan om lang te blijven want zijn minnares wacht op hem in de auto. Jenny mag dat zeker niet zien want Rita, de vrouw van Alex, is Jenny’s beste vriendin. Als dit door omstandigheden toch gebeurt, moeten beide boezemvrienden zich in duizend bochten wringen om zich uit deze situatie te redden…. Oost West Thuis Best is een doldwaze vakantiekomedie boordevol misverstanden, volgehouden leugens en heerlijk herkenbare personages.


Praktisch: De zomerkomedie ‘Oost West Thuis Best’ van vzw Het Achterland, geregisseerd door Jeroen Maes, loopt in de Rode zaal van het Fakkeltheater en dit vanaf 1 juli tot en met 14 augustus, telkens op vrijdag en zaterdag om 20 uur en op zondag om 15 uur. .

Info en tickets: www.fakkeltheater.be of via 070/246036. Standaardprijs vanaf 29 euro.