4 tips voor een autoreis met kinderen
AAAAAAAAAAAAAAAaaah, vakantie! Eindelijk  ... maar ook dit brengt wat stress met zich mee.

Op reis gaan is ontspannend, eens alles gepland is dan toch. Maar niet te vergeten, hoe maak je een autoreis met kinderen toch ontspannend? Hier enkele bruikbare tips.

Tip 1: Reis 's nachts

... indien mogelijk. Wanneer de kids slapen, gaat de reis veel sneller. Als je zelf gemakkelijk wakker blijft en geen probleem hebt om in het donker te rijden is dit wel aangenamer om de reis aan te vatten. Zorg er wel voor dat je heel goed uitgerust bent zodat je veilig de weg op kan.

Tip 2: Voorzie food & drinks

Als co-piloot heb ik meestal heel wat zakken aan mijn voeten staan, zaken waar ik heel snel bij moet kunnen. 

Enkele travel essentials zijn: 

- vochtige doekjes
- papieren zakje/ emmertje ( je weet maar nooit!)
- fles water & bekertjes
- boekjes ( luisterverhalen)
- snoepjes of kleine snacks
- een extra dekentje of kussen ( dit blijft meestal niet te lang bij mij liggen hoor, hier vragen ze snel naar.)


Tip 3:Entertainment!!!

Zorg voor entertainment, en laat dat nu ook net de belangrijkste tip zijn. Zijn ze dan toch wakker, dan is het wel aangenaam dat ze niet elke 3 minuten vragen: 'Is het nog ver?' 

Hiervoor voorzie ik meestal enkele boekjes of luisterverhalen. Daar zijn ze gek op! En eerlijk, voor ons is dat zeer aangenaam om naar te luisteren. Wij houden van de luisterverhalen van Het Geluidshuis.

Wij maken ook steeds een playlist met hun muziekkeuze, maar ook die van ons. Zo is er voor elk wat wils. En dan komt het kind in ons weer naar boven, maar genieten zij ook van onze muzieksmaak! ( en ja daar zit al eens wat Ramstein tussen )

Het is ook leuk de kids al voor te bereiden op de reis. Wij kregen deze leuke poster van EuropaPark en hiermee konden we hen al opwarmen voor de reis naar Rust en wat ze er allemaal kunnen verwachten.

In laatste instantie komt bij ons de tablet ook wel eens naar boven. Soms kan dit hulpmiddel ook wel even je redding zijn. Wij houden van de veilige kindertablets van Kurio.

Tip 4: Een break

Pauzes zijn nodig. Koppel het nuttige aan het aangename; als je onderweg moet tanken, doe dit op een plaats waar de kids er ook even veilig uit kunnen. Sommige stopplaatsen hebben ook een leuke speeltuin ( vooral langs de betalende autostrades) om de benen even te strekken, is die er niet dan is het ook leuk om even een actief momentje in te lassen door even op kleine opdrachtjes te doen ( afhankelijk van de leeftijd van de kids). Het is aangewezen om elke twee uur toch even te stoppen, zowel voor de passagiers als de chauffeur.


En oh ja ... vergeet de terugreis niet. De heenreis van de autovakantie met kinderen is dan al voorbereid en gepland, maar vergeet de terugreis niet. Want deze duurt natuurlijk even lang. Zorg dus zeker ook voor wat amusement op de terugweg!