Ruby Chocolate brownie, heet dat dan rosie of pinkie?

When Callebaut gives you ruby chocolate, let's make ... pink brownie.


Noemen we het pinkie of rosie? 

Het was even zoeken naar de speciale suiker die we daarvoor nodig hadden. Ondanks het gemakkelijke recept van AH, vond ik de suiker voor stoofpeertjes niet in deze winkel in de buurt. Dus bestelde ik het online.

Benodigdheden: 

  • 2 eieren
  • 150 g roomboter
  • 200 g Callebaut ruby chocolade
  • 200 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
  • 50 ml volle melk
  • 1 snuifje zout
  • 125 g bloem

Werkwijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Smelt de boter au bain-marie. Zorg dat de kom het water niet raakt. 
  3. Breek de helft van de chocolade in stukken en smelt al roerend in delen door de gesmolten boter. Neem zodra het een homogeen mengsel is de kom van het vuur en laat iets afkoelen.
  4. Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Verwarm de melk in een steelpan. Spatel de gesmolten chocolade en melk door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.
  5. Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem de roze brownie uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  6. Breek de rest van de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Schenk de gesmolten chocola over de afgekoelde brownie en verspreid met een spatel gelijkmatig over de bovenkant. Laat de chocola ook over de randen lopen. 

Bekijk hier onze versnelde werkwijze. Komt het water je al in de mond? 

En dan smullen maar 

Onze mening: heel gemakkelijk te maken, maar de ruby topping maakt hem net iets meer af. 

Tip: Laat hem gerust uit de frigo, zo viel de pinkie hier nog meeeer in de smaak.

⭐⭐⭐⭐⭐