SUPER SECRET: Come out and play

Mutti&Dotti speelde vanmiddag: Super Secret! De eerste outdoor game begeleid door een chatbot.

Het Geheim Opsporingskorps (GOK) is een dievenbende op het spoor! Hiervoor riepen ze onze hulp in en wij gingen dus aan de slag om de dader van een grote diamantdiefstal te vinden. Aan de hand van een filmpje werden de kinderen opgewarmd voor dit avontuur. 


Gezien de stormachtige weersomstandigheden (storm Denis) waren we genoodzaakt het spel binnen te spelen maar dit was eigenlijk geen probleem. Voor de start zorgde ik ervoor dat alle tips goed verstopt waren en dat ook de foto's en de locaties doorgestuurd waren naar de chatbot. Dit duurde een klein half uurtje. Als je dit buiten zou spelen, kan je je gebied uiteraard groter maken en dan duurt deze voorbereiding ook net iets langer. 

Via de chatbot op Facebook Messenger kwamen de kinderen in contact met Maurits , de virtuele politiecommissaris van het GOK. Hij gaf de kinderen de opdracht om op zoek te gaan naar de gestolen diamanten en zo konden ze aan het speurwerk beginnen! 
Om erachter te komen wie de diamanten gestolen heeft, heb je ook nog enkele detectivegadgets nodig die in de doos zitten en ook de 'Super Secret app' met handige spionagetools. Ze gingen op zoek naar de verschillende enveloppen met opdrachten. Ze konden met de X-Ray sporen bekijken uit het verleden, hologrammen zien, gesprekken afluisteren en geheime codes kraken. Door eliminatie bleef er uiteindelijk één mogelijke dader over. En of het een spannende race werd die hen uiteindelijk bij de schat bracht!

Super Secret is goed voor 2 uur plezier met een groep tot 15 spelers van 8 tot 12 jaar. Je kan het wereldwijd in elk park of bos spelen. Zorg er natuurlijk voor dat je een goede wifi-verbinding hebt en dat je gsm voldoende batterij heeft.
Das Box Super Secret is een kant-en-klare groepsactiviteit die ideaal is om als familie-uitstapje te doen of met een groep kinderen op bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of deze zomer op kamp.
Meer info vind je alvast op Das Box waar je ook de andere spelen kan ontdekken.

Onze punten: 4.5/ 5

prijs: ⭐⭐⭐⭐⭐
kwaliteit: ⭐⭐⭐⭐
speelplezier: ⭐⭐⭐⭐⭐
materiaal: ⭐⭐⭐