Josje voor Xandres


Vandaag mochten we de feestelijke opening van de nieuwe Xandres winkel in Knokke bijwonen in het gezelschap van niemand minder Josje. Het was vooral uitkijken naar de hoed die Josje samen met Xandres ontwierp.

Gloednieuwe winkel

Xandres opende de nieuwe winkel aan de Kustlaan 217, op slechts een boogscheut van de vorige zaak. Met de nieuwe zaak verdubbelt Xandres zijn winkeloppervlakte in Knokke. In amper zes weken tijd kwam deze prachtig ingerichte winkel tot stand. 'Toen ik hier deze morgen aankwam was men de muren nog aan het schilderen, maar alles kwam in orde' vertelde Patrick Desrumaux, CEO van Xandres, die opgetogen en fier is met het resultaat.

Josje

Elk seizoen laat Xandres zich inspireren door een power woman van eigen bodem die een ambacht kan. Zangeres Josje is altijd al gefascineerd geweest door hoeden. Zelf heeft ze een 30-tal hoeden. ‘Is dat veel?’ vraagt ze lachend. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om een passende hoed te vinden bij elke outfit, begon ze zelf hoeden te maken. ‘Een hoed maken is een vak apart. Het is niet iets dat je zomaar leert in een tutorial op Youtube. Hoe je van vilt tot een mooie hoed komt, vraagt skills en geduld. Het is magie.
In Nederland zijn er niet zo’n goede opleidingen daarom volgde ik een opleiding hoeden maken in Antwerpen’ vertelt ze. ‘Een hoed moet je natuurlijk passen maar de afwerking van een hoed vind ik ook belangrijk. Het zit hem vaak in de details en dat maakt het verschil’ voegt ze er aan toe.
Na de eerste meeting met Josje sloeg haar passie voor hoeden meteen over op het Xandres-team. De hoed die Josje voor Xandres ontwierp, is een stijlvol model in classy roze. De strakke hoed past perfect bij de najaarscollectie van Xandres die gedicteerd wordt door stoffen met een opvallende structuur: ribfluweel, wol, ruiten … .
“Dankzij de sobere vormgeving en looks wordt de combinatie met je outfit niet te druk”, verklaart Josje. “Je kunt de hoed dus makkelijk combineren. Het is een mix van elegant en stoer. En je draagt de hoed zoals je dat zélf wil: tot over je voorhoofd, of liever wat meer achter op je hoofd. De stevige, kwaliteitsvolle vilt houdt mooi z’n vorm en is ideaal voor het najaar. Al kan je deze hoed eigenlijk het hele jaar dragen. De lichtroze tint staat mooi bij elke vrouw. De ronde vorm en de brede, stevige rand ogen tijdloos en karaktervol’ benadrukt Josje. 

Must-have

Josje is ervan overtuigd dat elke vrouw – en man – een hoed in de garderobe moet hebben, als is het maar voor een speciale gelegenheid. ‘Zelf draag ik m’n hoeden dagdagelijks. En ik zie steeds vaker hoeden opduiken in het straatbeeld. Ik zou iedereen adviseren om te investeren in één veelzijdige hoed die bij veel outfits past. Op regenachtige dagen houden hoeden je haren en gezicht droog en ze vormen altijd een mooie toevoeging bij je outfit.” En voor wie nog twijfelt om een hoed te dragen, geeft Josje de volgende tip: 'Geloof in de hoed! Als je van de hoed houdt, dan houdt de hoed ook van jou!'

100 exemplaren

De hoed die Josje ism Xandres ontwierp is beschikbaar in de 15 eigen Xandres-winkels in België en Nederland, alsook op de webshop www.xandres.com. Hij is beschikbaar in maat 56 en 58. Om het ambachtelijke en exclusieve karakter van de hoed te benadrukken, zijn er maar 100 hoeden beschikbaar en elke hoed is apart genummerd.

Verkoopprijs 139 euro.

Mutti