Musicaltip: La cage aux folles


‘La Cage Aux Folles’ is vanaf vandaag tot 9 november te zien in Theater Elckerlyc. Het Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar dit is de éérste Vlaamse musicalversie.

Regisseur Stany Crets wist een indrukwekkende cast te verzamelen. De legendarische Albin/Zaza wordt gespeeld door Koen Crucke en hij is fenomenaal. Koen Van Impe speelt zijn partner Georges. Het stuk neemt ons mee naar het nachtleven van Saint-Tropez waar Albin en Georges een liefdevol en onbekommerd bestaan  leiden. Ze runnen er samen de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de hoofdact is met zijn travestie act als ‘ZaZa’.  OP een dag komt de zoon van Georges langs en kondigt hij zijn verloving aan met de dochter van een conservatieve politicus. Dit betekent dat er ook kennis gemaakt wordt met de toekomstige schoonfamilie. Om een goede indruk te maken, besluiten ze om hun levensstijl te verbergen en dit brengt de nodige animo met zich mee.
Naast de twee toppers in de hoofdrol zien we ook Greet Rouffaer en Daisy Thys en Helle Vanderheyden aan het werk. Florian Avoux, als Jacob, zorgde meer dan eens voor de grappige noot. Het live-orkest en het ensemble van 11 geweldige dansers doen ons vergeten dat we in de theaterzaal zitten.
Het decor, de dialogen en de dansacts namen ons volledig mee de Côte d'Azure en het bruisende (nacht)leven daar.

Vanaf 7 december kan je de voorstelling ook in Capitole Gent bijwonen.


verhaal: ⭐⭐⭐⭐
act: ⭐⭐⭐