Favoriete kat-en-muisspel nu op DVD: Tom&Jerry

Vrijdagavond = filmavond

Wij bekeken de nieuwe Tom & Jerry film. Voor ons, als dertigers, was het vooral even terug in de tijd geKATapulteerd (pun intended) worden ... of toch niet. Ik was vooral benieuwd wat de jongens er zouden van vinden en wie hun lievelingspersonage zou zijn. De alom bekende grijze kat Tom of de spitsvondige bruine muis Jerry? 
Dit maffe duo is nog steeds herkenbaar, ook in dit moderne liveaction jasje. Daarnaast maakten ook enkele andere bekende personages uit de vroegere cartoons hun opwachting. Al was het toch even wachten alvorens we Tom &Jerry zagen in de film. 

Het verhaal neemt ons mee naar het chicste hotel van New York waar de bruiloft van de eeuw plaats zal vinden. Jerry heeft daar ondertussen zijn intrek genomen. 
Het sluwe meisje Kayla heeft zich net in dat zelfde etablissement naar binnen gewerkt met een ontvreemd cv. Eens de bruiloftsplanner Jerry in het oog krijgt wordt Tom ingehuurd om er voor te zorgen dat de muis geen roet in het eten strooit. Je voelt de bui al hangen. Al snel komt er een vierde op de proppen die het op ze alle 3 heeft gemunt en nu gebeurt het ondenkbare; ze moeten samenwerken. Ondanks de inmenging van echte acteurs blijft het kat-en-muisspel blijft wel de hoofdzaak in deze computergeanimeerde film.

Het moet gezegd; de aangerichte chaos en PAts! Boem! Bang!, de slapstick die we ons herinneren uit de cartoons van vroeger scoren nog steeds. De jongens gierden soms wel van het lachen. De acteurs sprongen er niet echt uit en zo bleven Tom & Jerry ook echt in de spotlight staan. Het verhaal was luchtig en in een modern jasje gegoten, wat ook wel scoorde bij de kids.

En de prijs voor de sympathie
kste van het duo, daarover waren de meningen verdeeld.😆

Mening van de jongens: ⭐⭐⭐⭐⭐