Grootste zwemparadijs geopend: PlopsAqua Landen Hannuit

Gisteren hadden we, ondanks het minder tropische weer, een instant vakantiegevoel.... en dat had alles te maken met Maya en Bumba. We bezochten het gloednieuwe PlopsAqua in Landen- Hannuit.


Reeds bij het verlaten van de snelweg werd onze aandacht getrokken door de buizen die we aan de straatzijde van het gebouw zagen. We reden de ruime parking op (voorzie €10 voor de parking) en aan de ingang van het gloednieuwe zwemcomplex kwamen we al gauw in de stemming om te genieten. We werden heel vriendelijk onthaald door Bumba en ook Maya en Willy maakten hun opwachting. 

In het ruime complex van maar liefst 4.800 vierkante meter is zowel plaats voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. De oppervlakte is heel goed benut en alle onderdelen en 'attracties' komen ook ruimtelijk tot hun recht. 

De lockers en de kleedruimtes zijn heel ruim en er zijn er zeker en vast voldoende. Het is best grappig dat je bij het binnenkomen/ verlaten van het zwembad ook een droogcabine vindt.
Voor de schoolgroepen en de sportievelingen is er naast een 25-meterbad met 8 banen ook een instructiebad met 4 banen van 16 meter. 

Uiteraard is er ook aan de nodige ontspanning en adrenaline gedacht. Zo is er een ruime recreatieve zone met 3 verschillende zwembaden en zijn er 4 grote glijbanen, waaronder de Sky Drop. Om de ingang van de glijbanentoren te vinden was het wel even zoeken, deze vind je tussen het instructiebad en het Bumbabad. Het is wel heel goed dat de glijbanen ook uitkomen aan de trappenhal, zo kan je snel terug naar boven om de andere glijbanen uit te proberen. 😇
Om de Sky Drop sensatie te beleven klom ik naar de bovenste verdieping van PlopsAqua en zo waagde ik mij aan de vrije val van 20 meter -slik- het was even op de tanden bijten maar ik ben heel blij dat ik dit gedurfd heb! 


Daarnaast zijn er in het zwemparadijs een zweethut van waaruit je een mooi zicht hebt op de ligweide en het buitendeel van de wildwaterbaan en 3 bubbelbaden ( waar je nu per bubbel in mag- pun intended 😆), waterkanonnen, een watertuin een buitenwaterspeeltuin met coole watereffecten en een wildwaterbaan te vinden. Het leuke aan de wildwaterbaan is dat ze plots een splitsing maakt, ofwel ga je naar buiten ofwel wordt je meegenomen langs het binnenparcours. De wildwaterbaan is toegankelijk vanaf 8 jaar, wat ik eerst een beetje vreemd vond omdat ze nogal rustig begint, maar het einde is wel wild en daardoor begrijp ik deze leeftijdsgrens wel.
Deze unieke thematisering van het park (in De Panne draait het vooral om Piet Piraat) met de verschillende geluid- en lichteffecten garandeert een magische beleving voor jong en oud. 

Voor ons was dit echt een hele toffe ervaring!

Bekijk zeker ook ons filmpje op TikTok

Mutti&Dotti geven sterren:

sensatie/beleving: ⭐⭐⭐⭐⭐

kidsproof: ⭐⭐⭐⭐⭐ ( uiteraard!)

thema:⭐⭐⭐⭐⭐

prijs:⭐⭐⭐