Hoe sluit ik de vakantie in schoonheid af?

Weet je nog die zomer van 2021 dat het geen zomer werd ....

De vakantie loopt op z'n einde. Tijd om even na te genieten en herinneringen op te halen. Niets is zo leuk en het geeft nog wat extra energie... . Foto's zijn daar ideaal voor natuurlijk... met deze tip kan je de kids er nog meer bij betrekken.

Het was de zomer nogal, het weer zat soms ( lees: vaak) wat tegen, nog niet alles kon zoals we wilden. Maar hoe haal je er toch het beste uit. Kader je mooie momenten in ... of maak een album. Wat nog leuker is, laat de kids zelf hun album maken. Deze activiteit is zeker leuk voor alle leeftijden, mits wat begeleiding van de kleintjes.

1. Ga door je telefoon en laat hen allerlei leuke foto's kiezen die je de afgelopen weken trok. Hier kan je uiteraard ook al een voorselectie maken en het is misschien wel handig om daarna die dubbele foto's ( waar je er zeventien bewogen foto's en slechts één goeie van trok toen ze aan het schommelen waren) te verwijderen.

2. Laat de foto's afdrukken als echte foto of druk ze af met de kleurenprinter. Kies hier voor een papierbesparende optie door er verschillende op 1 blad af te drukken. Let op de printerinstellingen.

3. Maak ondertussen met gekleurd papier zelf een album door een A4'tje in twee te vouwen en zo aan elkaar te nieten. Dit kunnen ze ook al versieren met washi-tape of stiften. Wat ook heel leuk is dat ze van een krant (de Tv-pagina's) een boekje maken. 

4. En ... uitknippen maar! Knip de foto's uit, grotere kinderen kunnen dit zeker zelf en daag hen wat uit door er leuke figuren van te knippen. De kleinste wilde op elk blaadje een speciaal effect.

Met stickers of leuke prenten (een afbeelding van bloem, een diertje of .... een leuke achtergrond) uit magazines of oude boekjes kunnen ze het geheel zeker opfleuren.

En dan nu aan de slag en GENIETEN!!! 

Dit wordt hier vast en zeker een voltreffer en we zullen er nog lang van kunnen nagenieten ... 😘