Als moeder en dochter op reis gaan .... Istanbul

Istanbul is de enige stad die verspreid ligt over twee continenten, Europa en Azië. Het is de meest oosterse stad van het westen en de meest westerse stad van het oosten. De Bosporus en de Gouden Hoorn splitsen de stad eigenlijk in drie delen, waarvan er twee op het Europese continent en één op het Aziatische continent liggen.
Dankzij zijn boeiende geschiedenis uit het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk zorgt deze magische stad voor een rijke schat aan bezienswaardigheden. De uitzichten over de rivier Bosporus zijn gewoonweg adembenemend en overweldigend. Deze metropool lijkt op geen enkele stad in Europa!


Als we onze grenzen verleggen, dan gaat deze mascotte ook mee!
Ten tijde van het Byzantijnse Rijk kreeg het als hoofdstad de naam Constantinopel, maar sinds de stichting van het moderne Turkije door Attatürk is Istanbul niet langer de hoofdstad. Nu is Ankara de hoofdstad. Ondanks dat heeft de stad zowel op cultureel als historisch vlak nog veel te bieden en is het dus zeker de moeite waard voor een citytrip.

Wij kozen het Yasmak Sultan hotel uit de brochure. Het is centraal gelegen en biedt tevens ook een wellness. Dit viersterrenhotel biedt een ruime service en een uitgebreid lekker ontbijtbuffet. In het restaurant heb je zicht op de Aya Sofia. Op wandelafstand bevinden zich het Topkapipaleis, de voormalige kathedraal Aya Sofia en de blauwe moskee ofwel de Sultan Ahmedmoskee.

Ook aan musea is er geen gebrek. Je kan er zowel bijleren over de archeologie, kunst als de geschiedenis van de industrie in Istanbul. Met een open hart en geest zal Istanbul je overrompelen op de meest positieve manier denkbaar!

Thee en kruiden
baklava


De kruidenbazaar ofwel de Egyptische Bazaar is de oudste overdekte markt van Istanbul. Door zijn ligging op de handelsroute tussen het oosten en het westen, werd deze bazaar aangelegd in de 17de eeuw om inkomsten te genereren voor een nieuwe moskee. Hoofdzakelijk werden typische Turkse kruiden verkocht, maar ook andere producten zoals noten, snoep en kaviaar. Zeker een bezoekje waard!


Eén van de bekendste winkelstraten is de 'Istiklal Caddesi'. In deze verkeersvrije straat, op het trammetje na, is het aangenaam wandelen. Deze straat loopt van het Taksimplein tot Tünel. Daarnaast kan je er ook shoppen in het grootste winkelcentrum van Europa, het Forum Istanbul shopping center. Hier komen elk jaar zo’n 20 miljoen bezoekers over de vloer. Zeker een bezoek waard! 






Groetjes 

Mutti & Dotti



Interessant materiaal 
reisgids Istanbul