‘Brits bakboek‘ van Vlaams Bake-off- jurylid Regula Ysewijn


 Regula Ysewijn brengt na ‘Pride and Pudding’ haar tweede bakboek met Britse toppers uit. Waar ‘Pride and Pudding’ het over alle mogelijke soorten pudding heeft, vind je in dit nieuwe kookboek de meest typische Britse recepten

Regula

Regula Ysewijn is een culinaire fotografe die zelf ook graag in de pen kruipt en gepassioneerd is door de Britse keuken. Haar blog Miss Foodwise is een gigantisch succes. Op Instagram heeft ze maar liefst 20.000 volgers. Dankzij haar blog werd ze internationaal opgepikt, waardoor ze al te gast was in programma’s met de bekende koks Heston Blumenthal en Jamie Oliver. We kennen haar hier vooral als jury-lid van de Vlaamse Bake-off.

High tea and scones

Het boek neemt je mee in de Britse bakcultuur, met zoet en hartig gebak. Regula geeft haar 100 favoriete Britse recepten. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea.
Taart, cake, koeken, scones, buns, pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek. Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.

 

BRITS BAKBOEK

Regula Ysewijn
richtprijs: €31, 99