Walibi viert officiële opening van Karma World en Fun World

Vandaag knipte Walibi Belgium op feestelijke wijze de lintjes door van de twee nieuwe ‘Worlds of Walibi’: Karma World en Fun World. De hoogtepunten op het programma waren ongetwijfeld de familiale attracties ‘Popcorn Revenge’ en ‘Fun Pilot’.





Walibi Belgium is hét pretpark vol sensationele attracties en bovendien voor de hele familie !
In 1975 is het pretpark ontstaan en sinds 2006 maakt het deel uit van Compagnie des Alpes. In 2016 werd PULSAR gebouwd, de splashcoaster die werd verkozen tot Beste Nieuwe Attractie ter wereld. De bouw van deze wereldpremière was ook de start van het investeringsplan van 100 miljoen euro dat het park de komende jaren zal transformeren dankzij de bouw van acht Worlds of Walibi. Vorig jaar werd Walibi verkozen tot Beste Pretpark van België tijdens de Diamond Themepark Awards.


Vandaag luidde Walibi Belgium, samen met vele bekende gezichten, de officiële opening van zijn nieuwigheden in. Wij van Mutti&Dotti waren erbij en genoten mee.
We werden opgehaald in een echte TukTuk voor een exclusieve reis doorheen het kleurrijke Fun World en het Indiaas geïnspireerde Karma World. De aangepaste animaties zorgden voor een volledige onderdompeling in de unieke atmosferen van de vernieuwde zones: een welkomstwoord slingerend achter een voorbijvliegend vliegtuig, en de sierlijke Bollywood dansers. en slangentemmers .... alles erop en eraan.

Walibi zet de familie meer en meer centraal en met deze nieuwigheden versterkt men nogmaals zijn familiaal aanbod. POPCORN REVENGE beoogt een breed, familiaal publiek en FUN PILOT belooft de jongste bezoekers te verrassen. Beide attracties zijn bovendien volledig ingebed in vernieuwde zones, respectievelijk Karma World en Fun World.

Fun Pilot 
Deze achtbaan voor kinderen in Fun World haalt zo'n 40 km/uur. Onder begeleiding kunnen kinderen vanaf 90 cm zich een echte piloot wanen in deze snelle keverbaan. 
Het decor is leuk en kleurrijk en echt aantrekkelijk. Wachten kan je gedeeltelijk in het droge, maar de attractie is in op en lucht. De achtbaan heeft een bochtig parcours waardoor het de kleintjes toch wel een kick geeft. 
Voor ons was dit alvast een aanrader. Onze kieskeurige kids gaven het een 9.3/10

 Popcorn revenge
Deze attractie is volledig binnen! Ideaal om even te schuilen of als je even wil zitten ... maar er moet gewerkt worden hoor, ogen en oren op scherp in deze lasershooting game.
Als bezoeker krijg je tijdens het wachten alvast enkele aangepaste affiches van  filmklassiekers te zien. Grappig en het geeft zeker stof tot praten. Verder is de wachtruimte ook nog opgesmukt met enkele leuke gadgets, kauwgomballen-automaat ( die jammer genoeg niet werkt). Tof!
De wachtrij wordt opgedeeld in twee groepen, hierbij maak je zelf de keuze. Als je met een grote groep bent, probeert men er toch voor te zorgen jullie samen te zetten. 

popcorn decoratie
kauwgomballen
                                     


En dan begint de actie, met het laserpistool moet je proberen te popcorn te schieten en dat levert punten op. Zo rijd je naar verschillende cinemazalen en op het einde krijg je te zien wie het beste was in jullie wagon. De leuke foto's achteraf zijn ook wel de moeite.
Deze attractie krijgt van ons 9,5/10

De shop waar je bij het verlaten van de attractie in wandelt is ook wel tof en daar vind je heel leuke tassen en verschillende smaken aan popcorn. Een topper!