WIN WIN WIN Happy Birthday Pipi

75 jaar Pippi 

Pippi Langkous, een naam die ik als kind al super grappig vond, en die minstens even grappig is in het Engels (Pippi Longstocking) of in het Duits (Pippi Langstrumpf), leerde ik als kind kennen door mijn nichtjes, en samen keken we opnieuw en opnieuw naar de film.

Pipi is het hoofdpersonage uit de boeken van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Ze verzon de verhalen eerst voor haar dochter Karin en ze vielen zo goed in de smaak dat ze besloot die op te schrijven en zo kwam het eerste er in 1945. Later kwam er ook een televisieserie, film, tekenfilmserie en zelfs een musical. Alles draait om een vrijgevochten, jong meisje die voluit Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter heet. Pippi woont helemaal alleen in Villa Kakelbont, enfin, niet echt helemaal alleen. Ze woont samen met haar aapje meneer Nilsson en haar paard Kleine Witje. Pipi’s moeder woont in de hemel en haar vader, Efraïm Langkous, is piratenhoofdman en koning van het eiland Taka Tukaland. Bovendien is haar vader schatrijk en bijna even sterk als zijn oersterke dochter. Met Tommy en Annika beleeft ze allerlei gekke en spannende avonturen.

Pipi is het sterkste meisje ter wereld, ze is zo sterk dat ze zelfs een paard kan optillen. Zelfs wanneer de omstandigheden niet even makkelijk zijn, maakt Pipi er het beste van. 

Ter gelegenheid van deze 75ste verjaardag mogen wij deze luxe-editie weggeven.Je vindt er Pippi Langkous, Pippi Langkous gaat aan boord, Pippi Langkous in Taka-Tukaland én het verhaal achter de roodharige heldin.

Mij nam het alvast terug even mee in de tijd, een perfect boek voor wie eeuwig kind wil blijven of de verhalen wil doorgeven aan zijn of haar kids 😉

Kijk snel op onze Instagrampagina wat je moet doen om deze verjaardageditie te winnen.