Speelgoedtip: kikkers in huis

De jongens zijn grote fans van denkspelletjes, zeker van de puzzels van SmartGames. Wij vinden de educatieve spellen ook leuk, vooral omdat ze voor de kids wel een uitdaging kunnen zijn en ze op verschillende niveaus speelbaar zijn. Een ander pluspunt is dat de kids (en wij stiekem ook 😀), zich ook alleen kunnen bezighouden, best wel handig in de auto, op de bus of op de trein.


Nieuw in het gamma is deze 'Froggit'; de allereerste multiplayer game van SmartGames. Het verbaast ons dan ook niet dat dit knap gemaakt spel de nominatie voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 'gezelschapspelen voor het hele gezin' kon verzilveren.  Wij startten de eerste keer op het junior- niveau, Leon is 6 en we wilden zien wat het gaf. Met de oudste ( 9 jaar) waagden we ons toch ook al eens aan het expert-niveau. Dat was best uitdagend en we vinden dit zeker en vast een meerwaarde. Zo is het echt e
en leuk spel voor het hele gezin.

De spelopdracht is eigenlijk vrij eenvoudig; breng zo snel mogelijk je kikkerfamilie (2 grote en 3 kleine kikkers) naar de overkant. Pas wel op voor de vis, want als die jou vangt, dan moet je terug naar de startoever! De andere kikkers op de leliebladeren kunnen je helpen om snel vooruit te komen, maar ze  kunnen er ook voor zorgen dat je geblokkeerd raakt. Tactisch spelen is dus aan de orde en als je wil kan je de andere ook plagen als je de vis mag verplaatsen. 

Zoals we van SmartGames gewoon zijn is het spel ook speelbaar op verschillende niveaus en ze suggereren zelfs een snel spel module, wat ook echt handig is. Over het algemeen duurt het spel ongeveer 20 minuutjes. Je kan het met 2 tot 6 spelers spelen, het gekwaak en gespring van de kids moet je er wel bij nemen, maar dat maakt het ook helemaal af.

Onze mening 

Het spelbord is in hoogwaardig materiaal gemaakt. Door de ronde vorm lijkt het ook net op een echte vijver. Bij het openen van de doos was de jongste al onmiddellijk verkocht, de aantrekkelijk gekleurde kikkerfamilie trok zijn aandacht. De kikkers zorgden ook al onmiddellijk voor de nodige geluiden en grappige sprongetjes. Ze zijn in een zacht materiaal gemaakt en ze zijn best grappig. Op een bepaald moment bleek een kleine kikker verdwenen, maar die zat gewoon verstopt onder een grote kikker 😄. 
Na het doornemen van de handleiding, die heel duidelijk opgesteld is, konden we beginnen spelen. De eerste keer waren we nogal lief voor elkaar, zeker als de vis verplaatst moest worden. Maar eens er meerdere kikkers op de leliebladeren stonden, werd het best wel spannend. 

🎅Wij genoten van dit spel en zullen het nog veel spelen! Wat ons betreft een absolute aanrader voor onder de kerstboom! 🎄


Ons rapport 4.8/5

Prijs:                      ⭐⭐⭐⭐
Speelplezier:         ⭐⭐⭐⭐
Uitdaging:              ⭐⭐⭐⭐
Kwaliteit:                ⭐⭐⭐
Handleiding:          ⭐⭐⭐⭐

Productinformatie
Titel: Froggit
Uitgeverij: SmartGames
Leeftijd: 6+
Aantal spelers: 2-6
Prijs: 29.99 €



Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Foto’s Mutti&Dotti /Disclaimer