Creatieve tijd #2: kaarsen maken

De kids wilden het over een andere boeg gooien; vandaag waagden we ons aan dit experiment: kaarsen maken. 
Professionele kaarsenstudio (BukiFrance)

Eerlijk gezegd was het toch een beetje met een bang hartje, want ... hoe zal de keuken er achteraf uitzien? Gelukkig hoefde ik me daar met deze professionele kaarsenstudio van Buki geen zorgen over te maken.

De handleiding legt de verschillende stappen duidelijk uit. Het was dan ook een goed plan die eerst samen met de jongens eens te overlopen. En dit werkte, ze hielpen me zelfs te onthouden dat het deksel niet mee mag in de microgolfoven. 😉

In de handleiding maken ze je ook attent op waar je op moet letten, wat ik dus een groot pluspunt vind. Om te beginnen dus: bescherm je werktafel ( de eettafel in ons geval 😉 en daar wil je geen kaarsvet op achterlaten).
Het maken zelf verliep heel vlot, de jongens genoten ervan. Ook het kleuren van de was, met wascoschilfers bleek goed te gaan. Hier geeft de handleiding ook aan hoeveel schilfers je kan toevoegen, maar meer betekent gewoon een intensere kleur. De hoeveelheden was die je gebruikt, zijn volgens mij wat aan de lage kant en daardoor moesten we een beetje bijmaken en zitten we dus ook met een kleurverschil, maar dat heeft zijn charme.  

We zijn alvast super blij met het resultaat van onze eerste zelf gemaakte kaarsen. De opkuis achteraf verliep ook heel vlot, iedereen dus blij! 😉
De kaarsen zijn te mooi om aan te steken.

Let wel, plaats de kaarsen niet in het directe zonlicht of bij de verwarming, zodat ze niet gaan smelten! 

Ons rapport:           5/5
Prijs:                 ⭐⭐⭐⭐
Speelplezier:      ⭐⭐⭐⭐
Kwaliteit:           ⭐⭐⭐⭐
Handleiding:      ⭐⭐⭐⭐