Boys and their toys : zijn eigen kogelbaanwereld met GraviTrax®

GraviTrax, is de kogelbaan van Ravensburger! De GraviTrax starterset werd in 2018 genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’ en stond ook op het verlanglijstje van Victor ( 8 jaar).
Benieuwd wat hij er van vindt?

Starterset: Zijn eigen unieke kogelbaan! 

De GraviTrax® kogelbaan bouw je met behulp van bouwstenen, vloerplaten, tracks (rails) en allerlei speciale onderdelen. 

Door alle onderdelen uit de starterset met elkaar te combineren en te verbinden kan hij echt wel spectaculaire banen maken! Maar om te beginnen keek hij toch eerst wel in de handleiding. Er staan voorbeelden in en het is duidelijk in beeld gebracht. Zo ontdekte Victor hoe alles werkte en hoe hij de kogels kon laten rollen. Papa was paraat maar keek vooral toe. Het kriebelde zeker om mee te bouwen. 

Meer uitdaging?!? 

Eens goed ingeoefend kon hij zijn creativiteit de vrije loop laten en zo maakt hij helemaal naar eigen ontwerp z'n unieke kogelbanen. Kijken hoe de kogels hun weg vinden is echt leuk, ook voor ons als toeschouwers. En ondertussen staat ook de kleine broer van 5 jaar al te popelen om er ook  mee te spelen. De bouw van deze banen is een hele plezierige uitdaging en het stimuleert ook nog de  creativiteit en het ruimtelijk inzicht.

Door trechters en loopings te plaatsen en leuke hoogteverschillen in te lassen of door gebruik te maken van het magnetisch veld krijg je soms een heel verrassend resultaat. En met het bouwelement ‘start’ kan je drie kogels tegelijk starten door met je vinger op de groene knop te drukken. Zo kunnen we er een echte race van maken want de drie kogels starten op drie verschillende banen in één bouwwerk. Welke kogel is als eerste bij het eindpunt? Wie wint?

Gebruiksvriendelijke App

Met de gratis app kun je je baan ook interactief beleven en de kogel volgen vanuit verschillende camerastandpunten. Met de Virtual Reality functie kun je de baan beleven zoals de kogel hem beleeft! Hoe cool is dat! 
Wil je je GraviTrax® kogelbaan overal mee naar toe nemen? Ga dan naar de App Store en download de gratis app voor je smartphone. Voor deze functie is het gebruik van een VR hoofdset aanbevolen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle GraviTrax® producten zijn zowel online als in de speelgoedwinkel verkrijgbaar en geschikt voor bouwers van 8-99 jaar, ook voor de papa's en mama's dus . 
Meer informatie én inspiratie op de website.
De starterset bestaat uit meer dan 100 onderdelen en is te verkrijgen vanaf € 49,99. Er zijn ook super coole uitbreidingsets verkrijgbaar in de speelgoedwinkel.

Onze mening: 4,8/5

Prijs:                 ⭐⭐⭐⭐
Speelplezier:      ⭐⭐⭐⭐
Kwaliteit:           ⭐⭐⭐⭐