Creatieve tijd #1 Corona-Knutseltip: paasversiering met houten schijfjes

Zo werd onze 'tuin' na 'Camping Lockdown' omgetoverd tot 'jardin créatif'.

Nu we in ons kot zitten, maken we er ons werk van om onze achtertuin ( lees: wildernis) eens aan te pakken. Hier staan heel wat bomen en in de grond zitten nog heel wat wortels die moeten uitgegraven worden. De kids en mijn lief dromen van een schommel in onze achtertuin, maar daar moeten we dan wel plaats voor maken...
Dankzij het mooie weer vlotten die zaag- en graafwerken ... en ondertussen kreeg ik ook het lumineuze idee om iets te doen met dat hout ... onze paasboom mee te versieren. Maar hoe?
Van een verre buur kregen we enkele wilgentakken. Zo kunnen we ook een beetje natuur in huis brengen. De takken staan heel leuk in een vaas, leuker zou zijn als we hier ook wat kleur of een natuurlijke versiering in kunnen hangen. 

Zo kwam ik op het idee om van de afgezaagde stronken, kleine schijfjes te laten zagen (1) en ik zette mijn handige Barry dus aan het werk. 
Toen hij binnen kwam met de eerste schijfjes dacht ik: 'OK, en hoe gaan we dat omhoog hangen? Maak je er ook een gaatje in?' (2)
Zo gevraagd, zo gedaan ... 


En dan maar versieren ... aangezien we ons moeten redden met wat we in huis hebben, was het even testen hoe we ze konden versieren. Wasco of stiften gebruiken, was geen optie aangezien de schijfjes niet egaal zijn. Omdat we enkel waterverf in huis hebben, probeerden we dat en het lukte.Het is wel belangrijk dat je vooral veel verf probeert op te nemen en zo min mogelijk water moet gebruiken, zo dekt de kleur het schijfje goed.
Zorg er wel voor dat je de schijfjes ook vooraf goed laat drogen. Hierdoor of na het verven plooien ze soms wat, maar dat heeft zeker ook zijn charmes.  
Na het schilderen was het nog enkel een koordje van raffia lint aan vastmaken en onze versiering kon de boom in. 

Met de gebroken schijfjes konden we ook nog iets doen. Het deed een beetje denken aan een gebroken eitje. Zo maakten de jongens een kuikentje dat zogezegd uit het eitje kruipt. Fantastisch toch! 

Als we hier nog lang zitten kunnen we misschien al aan onze houten kerstballen beginnen werken. 
Hebben jullie nog leuke knutseltips met houten schijfjes?